Επεισόδιο σημειώθηκε σε Τέμενος της Σμίνθης στην Ξάνθη, με τον «ψευτομουφτή» Μουσταφά Τράμπα, να αναγκάζεται να αποχωρήσει μετά τις αντιδράσεις πιστών, κατά την διάρκεια της προσευχής.

Όλα έγιναν την Παρασκευή 12 Απριλίου. Σύμφωνα με το pameevro.gr, ο «ψευτομουφτής», προσπάθησε να επιβάλει στους πιστούς τον ιμάμη της επιλογής του, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει μεγάλη ένταση.

Για να πέσουν οι τόνοι χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, με τα σχετικά βίντεο να ανεβαίνουν αμέσως μετά στο διαδίκτυο. Σε αυτά αποτυπώνεται μέρος των όσων έγιναν στο μουσουλμανικό τέμενος.

Όπως γράφει το τοπικό σάιτ όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης επί 30 και πλέον χρόνια,  Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη, τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος δικός του, για περισσότερα από 20 χρόνια.

Δυστυχώς ο Ιμάμης Ξάνθης, δεν τα κατάφερε, έφυγε από τη ζωή και ούτε σε αυτό το “ταξίδι” φαίνεται πως τον άφησαν να ησυχάσει… 

Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, έκανε την εμφάνισή του ως άλλος “εξουσιαστής” της περιοχής και  προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με τους δεύτερους όπως προαναφέραμε να αντιδρούν έντονα.

Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα, δε δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του.