Τον Ηλία Λογοθέτη, που πέθανε σήμερα, Τετάρτη, στα 85 του χρόνια, αποχαιρετά με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέβασε μια φωτογραφία τους και μίλησε με συγκίνηση για τον φίλο του, ευχόμενος καλό κουράγιο στον πατέρα και τον γιο του Ηλία Λογοθέτη.

«Αντίο αγαπημένε μου σπουδαίε, Ηλία.. Πολυτάλαντε ηθοποιέ, πανέμορφε άνθρωπε, φιλόσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκράτη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, σύντροφε… Δεν υπάρχουν λόγια για να σε περιγράψουν… Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασίες μας από παλιά στο ραδιόφωνο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο αξέχαστες… Καλό ταξίδι φίλτατε εκεί που πας και κουράγιο για τον Αλέξανδρο και την Μαρία σου..» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον Ηλία Λογοθέτη.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν γεννημένος στη Λευκάδα, τον Απρίλιο του 1939. Αρχικά ελκυόταν από την όπερα και δεν είχε σκεφτεί να ακολουθήσει την υποκροτική, ενώ ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Παντείου. Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Συνεργάστηκε με τους θιάσους, Γιάννη Φέρτη – Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου – Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.α.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν στην τηλεόραση. Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σογιούς.

Στην τηλεόραση έπαιξε, μεταξύ άλλων, στις σειρές Μινόρε της αυγής, Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, Καρυωτάκης και Έτερος Εγώ Νέμεσις.

Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης.