Οργισμένος εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές δηλώσεις ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα που σκοτώθηκαν στα Τέμπη μαζί με την ξαδέρφη τους, τονίζοντας πως τα παιδιά του δολοφονήθηκαν.

Ο Νίκος Πλακιάς μίλησε στο Tlive και είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου πως «βλέπετε έναν πατέρα που έχει χάσει τρία παιδιά και όμως είναι όρθιος. Ο πόνος ο δικός μου δεν γίνεται δάκρυ, αλλά οργή, μίσος και θυμός. Ήταν άδικο, τόσο άδικο».

«Δεν περίμενα ότι η ζωή μου θα άλλαζε σε πέντε λεπτά για πέντε άχρηστους», είπε και σημείωσε ότι «δικαίωση είναι να φύγω από εδώ, να πάω σπίτι και να βρω τα παιδιά μου. Αυτή είναι η δικαίωση για εμένα. Το κάνουμε αυτό για να δείξουμε ότι τα παιδιά αυτά είχαν γονείς. Δεν έφερα δύο παιδιά στην κοινωνία για να μου τα φέρουν δολοφονημένα. Γιατί πρόκειται για δολοφονία».

«Ούτε να σώσω την κοινωνία, ούτε Ιφιγένειες να γίνουν, ούτε παραδείγματα. Το δίκαιο δεν είναι ο πατέρας που έχασε δύο παιδιά και μπορεί να πει, ότι πει. Το δίκαιο είναι δίκαιο και το άδικο, είναι άδικο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται, ότι τα δύο παιδιά του κ.Πλακιά και η ξαδέρφη τους πήγαν στην Καλαμπάκα για το τριήμερο και επιβιβάστηκαν στο μοιραίο τρένο για να γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν αλλά δυστυχώς δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.