Αποχή των δικηγόρων στην Πελοπόννησο

Έρχονται αύριο στο υπουργείο Οικονομικών


ΕΛΛΑΔΑ
14:30
12/01/2011
Αποχή των δικηγόρων στην Πελοπόννησο
loading

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Πελοποννήσου με απόφαση των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων και συνέπεια αυτού είναι η αναβολή όλων των υποθέσεων στα δικαστήρια.

Οι δικηγόροι αντιδρούν κυρίως για την απειλούμενη κατάργηση των διπλοτύπων ελάχιστων αμοιβών στα δικαστήρια και τα συμβόλαια, καθώς και την άρση των γεωγραφικών περιορισμών που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έρχεται και αφορά το «άνοιγμα» του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ειδικότερα, απέχουν από τα καθήκοντά τους ως την προσεχή Δευτέρα οι δικηγόροι του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης. Μέχρι την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι της Κορίνθου, όπου έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Σήμερα και αύριο απέχουν οι δικηγόροι της Σπάρτης, ενώ μέχρι την προσεχή Τρίτη, απέχουν οι δικηγόροι του Ναυπλίου και της Κυπαρισσίας.

Να σημειώσουμε ότι δεν απέχουν των καθηκόντων τους οι δικηγόροι του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας και του δικηγορικού συλλόγου Γυθείου.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης, δήλωσε ότι αύριο στις 11.00 το πρωί η συντονιστική επιτροπή δικηγόρων που αποτελείται από τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, μαζί με τα προεδρεία των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα συναντηθούν στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει