Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Πέμπτη με κύρια αιτήματα να μην περικοπούν οι δαπάνες για την παιδεία και να δοθεί άμεσα το 5% των δαπανών. Παράλληλα, οι καθηγητές ζητούν ακύρωση του Μνημονίου και των μέτρων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Ιανουαρίου το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, για την Πέμπτη, 13/1, έχουν κηρυχθεί δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.) για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (Προπύλαια στις 12.30 μ.μ.).

Την Παρασκευή, 14/1, θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας (12 – 2 μ.μ. και 2 – 4 μ.μ.) για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας (ειδικότερα για την Αττική η σχετική παράσταση θα γίνει στη 1 μ.μ., Τσόχα 15 – 17).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.