Ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επηρεαστεί από «ξεροβόρι» που φέρνει αέρινο «τείχος» από την Ισπανία, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3, σημείωσε ότι το καιρικό τείχος στην Ιβηρική, θα φέρει κρύες αέριες μάζες από τη Βρετανία, που μέσω της κεντρικής Ευρώπης θα φτάσουν στην Ελλάδα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ισχυρούς ανέμους -κυρίως βοριάδες- και χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, η σχετική ηλιοφάνεια αναμένεται να «μαλακώσει» τον καιρό.

Έτσι, την Τρίτη (23/1) αναμένεται ηλιοφάνεια, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές που θα επικρατήσει συννεφιά. Ο καιρός αναμένεται να κυλήσει έτσι όλη την εβδομάδα μέχρι και το Σάββατο (27/1), όπου αναμένονται μερικές βροχές στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός την Τρίτη

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι την Τρίτη 23 Ιανουαρίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Βόρεια Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός. Ισχυρός θα είναι ο παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά όπου θα συνδυαστεί με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 13, στη Θεσσαλία από -5 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12-14, στα Επτάνησα από 2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 13-15 βαθμούς Κελσίου.