Συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι στον πολιτικό στίβο λένε αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο στον τέως δήμαρχο Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα, που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 56 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς.

Η κηδεία του τέως δημάρχου γίνεται στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου σήμερα είναι κλειστές, ως ένδειξη πένθους.

Στεφάνι έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας κ.ά.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Θώδας

Ο Βασίλης Θώδας είχε γεννηθεί στου Ζωγράφου το 1968, έχοντας ρίζες από τη Λάρισα και τα Γιάννενα. Το 1990 σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρισα και το 2000 απέκτησε το δεύτερο πτυχίο του στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα. Το 1993, άρχισε να εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων. Το 2001 πήρε το πρώτο του Μεταπτυχιακό δίπλωμα με θέμα: «Ε.Ε. και Αναπτυσσόμενες Χώρες» στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 2011 επιλέχθηκε για τη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επερωτήσεων της Διεύθυνσης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενώ το 2014 ανέλαβε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων. Το 2017 επελέγη Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαρκών Επιτροπών της Βουλής. Το 2014 ολοκλήρωσε και το δεύτερο Μεταπτυχιακό με θέμα: «Διαχείριση Πολιτικών- Διεθνής Πολιτική» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.