Άλλαξε από σήμερα το σκηνικό του καιρού, με τον χειμώνα να κάνει, έστω και αργά, την εμφάνισή του στη χώρα.

Σήμερα, Τρίτη, έπεσαν τα πρώτα χρόνια στην Αττική, και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα, ενώ «στα λευκά» ντύθηκαν και τα ορεινά της Θεσσαλονίκης.

❄️❗️Live χιονόπτωση στην ΠαρνηθαΒίντεο : ForecastWeathergreece

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, January 9, 2024

Τα χιόνια στα βόρεια της Αττικής αναμένεται να συνεχιστούν το βράδυ της Τρίτης ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο.

Τα πρώτα προβλήματα με πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν σήμερα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα ενώ, λόγω της χιονόπτωσης, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αρναία του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδική θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα τη λειτουργία τους αύριο, Τετάρτη.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν σύννεφα από την ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες και νοτιότερα, μέχρι τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, τα οποία δεν αποκλείεται να δώσουν μπόρες. Στην βορειοανατολική Αττική και στην Εύβοια δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα.

Μετά το μεσημέρι τα όποια φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια τοπικά και στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα 7 με 8 μποφόρ σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου. Τα 4 με 5 μποφόρ θα φτάσουν στο Ιόνιο.

Τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Μέσα στην ημέρα οι τιμές της θερμοκρασίας θα παραμείνουν μονοψήφιες σχεδόν παντού, εκτός από περιοχές στα δυτικά και στις Κυκλάδες και νοτιότερα.

Στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα. Τις πρωινές ώρες οι πιθανότητες να ψιχαλίσει και να βρέξει είναι μεγαλύτερες στα ορεινά και βόρεια, ενώ προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα παραμείνει μόνο συννεφιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα είναι αρκετά κρύοι στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει κάποιες συννεφιές τις πρωινές ώρες, μέσα στην ημέρα όμως ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι και εδώ βόρειοι, πιο ενισχυμένοι στα ανοιχτά της Χαλκιδικής στα 5 με 6 -τοπικά και 7- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 0 με 6 βαθμούς Κελσίου.