Έντονες αλλαγές θα έχει ο καιρός τις επόμενες μέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει πως θα υπάρχει «ήλιος με δόντια», επειδή η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει.

Ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3, ανέφερε ότι την Τετάρτη (10/1) αναμένεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν σύννεφα από την ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες και νοτιότερα, μέχρι τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, τα οποία δεν αποκλείεται να δώσουν μπόρες. Στην βορειοανατολική Αττική και στην Εύβοια δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα.

Επίσης, την Πέμπτη (11/1) δεν αναμένονται φαινόμενα, ενώ την Παρασκευή (12/1) τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν βροχές στη Πελοπόννησο, που μπορεί να φτάσουν στην Αττική.

Ωστόσο, το Σάββατο (13/1) και την Κυριακή (14/1) θα βγει «ήλιος με δόντια», με τον υδράργυρο να υποχωρεί και να αναμένεται κρύο. Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν όμως, ότι από τις 15-16 Ιανουαρίου η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει, με το κρύο να υποχωρεί.

Ο καιρός την Τετάρτη

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι την Τετάρτη (10/1) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, που τοπικά στη Δυτική Μακεδονία ενδέχεται να είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 1 βαθμούς), 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από -2 έως τους 8 βαθμούς στην Ήπειρο), 7 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 5 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.