Νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχιστούν έως το βράδυ της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή ύφεση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο νέο έκτακτο δελτίο, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή (07-01-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α) θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.

β) κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Προβλήματα το βράδυ του Σαββάτου

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου που ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα, πλήττωντας με σφοδρότητα τον Πύργο ο οποίος σαρώθηκε από ισχυρό ανεμοστρόβιλο, και έφτασε μέχρι την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ οι ισχυρές καταιγίδες μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και υπήρξαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Πάνω από 330 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική κυρίως για κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 Μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστή είναι και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.