Ήπιος αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, χωρίς ωστόσο να λείπουν μερικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου που έκανε πρόγνωση και για τα Χριστούγεννα, με βάση τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 είπε για την Πέμπτη (21/12) ότι το πρωί οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα νότια, και θα είναι πιο έντονες στα νοτιοανατολικά. Τις απογευματινές ώρες θα παραμείνουν κάποιες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.

Επίσης, οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί στα Δωδεκάνησα, όπου δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχουμε ανέμους πάνω από 4 με 5 -τοπικά 6 και 7- μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε παγετό με θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε αρκετές ορεινές περιοχές, ενώ στους 7 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει στα πεδινά. Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (22/12) και το Σαββατοκύριακο (23-24/12) ο καιρός θα είναι ήπιος και τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με μερικές τοπικές νεφώσεις κυρίως στα Δυτικά, χωρίς όμως να υπάρχουν φαινόμενα.

Επιπλέον, οι άνεμοι ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι νοτιοδυτικοί με 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι την Πέμπτη (21/12) θα εκδηλωθούν, στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων αναμένονται στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 13, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Στερεά από 4 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.