Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συναντήθηκε με τον Υφυπουργό  Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της Ανάπτυξης του Στρατιωτικού Τουρισμού. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η προώθηση της συνεργασίας των δύο Υπουργείων, με στόχο την προστασία, την προβολή και την προώθηση της επισκεψιμότητας των στρατιωτικού ενδιαφέροντος μουσείων, συλλόγων, μνημείων, τόπων, περιοχών και κειμηλίων, των τοποθεσιών όπου έχουν λάβει χώρα πολεμικά γεγονότα και του ευρύτερου περιβάλλοντός τους, καθώς και την δημιουργία τουριστικών προϊόντων για την προσέλκυση των αγορών αυτών.

Προτεραιότητα συνιστά η ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών και δράσεων για την ευρύτερη βελτίωση και προαγωγή της αναγνωρισιμότητας και της ελκυστικότητας των στρατιωτικού χαρακτήρα ιστορικών τόπων και μνημείων, ως πόλων έλξης επισκεπτών και τουριστικών προορισμών, καθώς και η οργανική ενσωμάτωση τους στην συνολική τουριστική και αναπτυξιακή πολιτική της χώρας.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης αποφασίστηκε η συγκρότηση Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής Στρατιωτικού Τουρισμού, με την έκδοση σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Σκοπός της Επιτροπής είναι η κατάρτιση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσεων Ανάδειξης, Προώθησης και Προβολής των ως άνω στόχων. Το Σχέδιο θα υλοποιείται στο πλαίσιο των διαθέσιμων οικονομικών δυνατοτήτων και χρηματοδοτικών εργαλείων με τη συμμετοχή, το συντονισμό και την εποπτεία των αντίστοιχων κατά περίπτωση αρμόδιων Υπηρεσιών και Οργάνων των Συνεργαζόμενων Μερών.

Παρών στη σύσκεψη ήταν επίσης ο πρ. Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας ο οποίος δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα της έρευνας και καταγραφής της νεότερης στρατιωτικής ιστορίας.