Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά, πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Ο βράχος ονομάζεται από τους ντόπιους «Αμπάρια» και «Μάτι του Θεού» και βρίσκεται πίσω από το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης. Η τοποθεσία αλλά και η φωταγώγηση της φάτνης μαγνητίζουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ η φάτνη αποτελεί κέντρο αναφοράς στην περιοχή των Μετεώρων.

Η πόλη της Καλαμπάκας κρατάει την παράδοση στις φάτνες, καθώς παλαιότερα είχε στήσει ακόμη μία ιδιαίτερη φάτνη στο κέντρο της πλατείας, με φιγούρες σε πραγματικό μέγεθος ανθρώπων και ζώων. Αυτή τη φορά όμως, η σκέψη ήταν να γίνει μια παράσταση σε σπηλιά των Μετεώρων, με ορατό τρόπο και με ένα μοναδικό αποτέλεσμα… O περίτεχνος φωτισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας την καθιστά ορατή τόσο μέσα από την πόλη όσο και από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Στην τεράστια σπηλιά, που μοιάζει με «μάτι του Θεού», τοποθετήθηκαν φιγούρες της Παναγίας, του Χριστού, των μάγων κ.λπ., ενώ ένα τεράστιο άστρο δεσπόζει από πάνω της.

Δείτε το βίντεο του Michael Miller: