Παρόλο που σήμερα ο καιρός χαρακτηρίστηκε από «ανοιξιάτικη» ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 21 με 22 βαθμούς σε κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από την Παρασκευή (17/11).

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με τον μετεωρολόγο να αναφέρει πολλοί θα αναγκαστούν να ανοίξουν την θέρμανση.

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του ανέφερε πως το Σάββατο (18/11) θα έχουμε μια εξπρές αλλαγή του καιρού από βόρεια προς ΝΑ, χιονοπτώσεις ακόμη και στα 1.000 μέτρα και άνω και επικράτηση ψυχρών βοριάδων.

Με αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει και η Τετάρτη και κάποιες παροδικές ασθενείς βροχές στα πολύ βόρεια και στα βορειοανατολικά. Αντίστοιχη εικόνα θα έχει και η Πέμπτη με ηλιοφάνεια, αραιές συννεφιές και πιθανότητα για παροδικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως πρόκειται για κακοκαιρία εξπρές που θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει με βροχές στα βορειοδυτικά και στα βόρεια.

Το Σάββατο αναμένεται «αλλαγή-εξπρές» του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια, με βροχές σύντομης διάρκειας. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πιο ψυχροί βοριάδες που θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία. Από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει με βροχές στα βορειοδυτικά και στα βόρεια.