Ένα σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στον Βόλο και ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών βρήκε τραγικό θάνατο. Όλα άρχισαν στις 22:30 στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου, όταν μία μηχανή παρέσυρε έναν άντρα, ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο κρατώντας στην αγκαλιά του το βρέφος.

Την ώρα που ο παππούς πέρναγε τον δρόμο, ο οδηγός της μηχανής φέρεται να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον παππού που κράταγε στην αγκαλιά του εγγόνι του, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Το βρέφος έπεσε στο κράσπεδο, χτύπησε και έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Ειδικότερα, ο 53χρονος παππούς καθόταν με τη γυναίκα του σε κατάστημα εστίασης επί της Αντωνοπούλου. Μετά από λίγο έφτασαν κόρη, γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του. Έτσι και θέλοντας να βοηθήσει διέσχισε την οδό Ιάσονος, πήγε το μωρό χωρίς το καρότσι του και προσπάθησε να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, διασχίζοντας την Ιάσονος στο ύψος με την Αντωνοπούλου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 53χρονος βρέθηκε στο οδόστρωμα παρασυρμένος από την μηχανή και το μωρό επίσης, χτυπώντας στο κρανίο. Στο αιφνίδιο και τραγικό γεγονός, παρόντες ήταν και οι γονείς του άτυχου βρέφους και η γιαγιά του.

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Η γιαγιά του βρέφους άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μπήκε αμέσως σε ταξί ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει για να δει τι συνέβη. Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο «μηδέν» έφτασε στο Νοσοκομείο, με το μωρό και την γιαγιά του.

Οι περαστικοί προσπαθούσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το μωρό είχε καταλήξει πριν προλάβει το ΕΚΑΒ να το μεταφέρει στο νοσοκομείο του Βόλου. Ο παππούς μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» έχοντας τραυματιστεί ελαφρά, με σπασμένα πλευρά και κακώσεις στα κάτω άκρα.

Σε ό,τι αφορά στον οδηγό της μοτοσικλέτας, εκείνος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου. Νοσηλεύεται και εκείνος στο «Αχιλλοπούλειο» φρουρούμενος από αστυνομικούς, όπως μετέδωσε το Mega από το σημείο της τραγωδίας.

Αυτόπτες μάρτυρες: «Επικίνδυνοι οι ελιγμοί της μηχανής»

Χθες το μεσημέρι, ο 33χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, αίτημα που έγινε δεκτό και έτσι θα απολογηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου.

Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης –υπάρχει μάρτυς που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου– και με βάση το νέο ΠΚ και με το άρθρο 290 εδάφιο δ. εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική. Στον οδηγό έγινε έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ, τα αποτελέσματα ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο νεαρός οδηγός ισχυρίστηκε σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή, ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη και εκινείτο για άλλα 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.