Τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας που χτυπάει τη χώρα από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Στα Ιωάννινα υπήρξαν κατολισθήσεις σε Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Πωγώνι. Ειδικότερα, προβλήματα κατολισθήσεων δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Διακοπές ρεύματος και πτώση δέντρου στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στο κέντρο της Κέρκυρας και περιφερειακά. 

Επισης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξε πτώση δέντρου στο Σκριπερο και φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ στον Χαλικούνα.

Επιπλέον, προσοχή χρειάζεται στον δρόμο προς Στρινύλα από Σγουράδες καθως έχει πέσει μια μεγάλη πέτρα στην μέση του δρόμου.

Υποχώρησε το οδόστρωμα στη Φλώρινα

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το οδόστρωμα στο Πισοδέρι Φλώρινας και την επικινδυνότητα που έχει για τους διερχόμενους, με τον φόβο περαιτέρω υποχώρησης να είναι ορατός.

Δείτε φωτογραφίες της ιστοσελίδας neaflorina.gr:

Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορευτικό απόπλου ανακοινώθηκε σε αρκετά λιμάνια της χώρας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στις θάλασσες ελέω της κακοκαιρίας.

Από το λιμάνι του Πειραιά γίνονται μόνο κάποια συμβατικά δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό, ενώ όλα τα δελφίνια έχουν απαγορευτικό. Τα δρομολόγια προς τα υπόλοιπα νησιά εκτελούνται κανονικά, εκτός του Champion Jet προς Σαντορίνη. Απαγορευτικό ισχύει για τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας.

Απαγορευτικό ισχύει στις πορθμιακές γραμμές από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη, καθώς και από Καβάλα σε Πρίνο και από Κεραμωτή προς Θάσο. Κλειστή είναι και η πορθμιακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.