Μια απίστευτη καταγγελία που αφορά τον ΕΦΚΑ είδε το «φως» της δημοσιότητας την Πέμπτη (2/11). Όπως αποκάλυψε ο γιος ηλικιωμένης, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της και είδε πως θεωρούταν πεθαμένη.

Ο γιος της ηλικιωμένης Δημήτρης Μαραγκός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα εξήγησε τι ακριβώς συνέβη με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καταγγέλλων, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της αλλά στο σύστημα φαινόταν ότι είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2023.

Ύστερα ο ίδιος μαζί με τη μητέρα του μετέβησαν στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν τον «θάνατο» της ολοζώντανης γυναίκας.

Μάλιστα τους ενημέρωσαν πως το περιστατικό αυτό έχει προκύψει από μία αλλοδαπή η οποία έχει δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποίουσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του κ. Μαραγκού.

«Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ τη μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν… νεκρή» είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η σύνταξή της έχει κοπεί από τον Αύγουστο.

Τι απαντά για το περιστατικό ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης

«Στο μητρώο του ΕΦΚΑ υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της κατεγγέλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ», δήλωσε αναφερόμενος στο περιστατικό στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης.

«Όπως ενημερώθηκα απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ», εξήγησε.

«Το πρόβλημα με την σύνταξή θα αποκατασταθεί» δήλωσε ο κ. Τσούνης και τόνισε πως σε κάθε περίπτωση είναι «αναγκαία η επικαιροποίηση των στοιχείων».