Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί και σήμερα, Πέμπτη, στους δρόμους της Αθήνας, καθώς το Μετρό έχει κηρύξει νέα 24ωρη απεργία, ενώ 5ωρη στάση εργασίας, Έωςτις 4 το απόγευμα, πραγματοποιούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ).

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν χθες, Τετάρτη, να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, πραγματοποιώντας την Πέμπτη νέα 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 275 συναδέλφων τους που λήγουν το επόμενο διάστημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τα γραφεία της «Αττικό Μετρό» στα Σεπόλια.

Επιπλέον, 5ωρη στάση εργασίας (11 το πρωί με 4 το απόγευμα) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ).

Επίσης, 12 με 4 δεν θα λειτουργούν Προαστιακός και τρένα ΟΣΕ.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζόμενων στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του οργανισμού στην οδό Καρόλου, στο κέντρο της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα στις 7:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ, κατά των μέτρων που λαμβάνονται για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και γενικότερα κατά της πολιτικής του «μετώπου κυβέρνησης-εργοδοτών-τρόικας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αλλαγές σε δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Κλειστό θα παραμείνει από τις 23:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας το τμήμα Φάληρο-Θησείο του ΗΣΑΠ εξαιτίας έργων στην σιδηροδρομική γραμμή.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το τμήμα αυτό θα γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή της ΕΘΕΛ 049 (Πειραιάς-Ομόνοια).

Τα τελευταία δρομολόγια πριν τη λήξη της κυκλοφορίας θα γίνουν ως εξής:

Από Πειραιά προς Ειρήνη: 22:50
Από Ομόνοια προς Ειρήνη: 23:08
Από Ειρήνη προς Πειραιά 22:30
Από Ομόνοια προς Πειραιά: 22:50