Ένα βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια. Το ελικόπτερο έπεσε στη βόρεια Εύβοια η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Elias. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ένα Α – 109, πολιτικού τύπου, που εκτελούσε ιδιωτική πτήση και πήγαινε από το Μαντούδι στον Βόλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ελικόπτερο κατέπεσε στο Αχλάδι Εύβοιας με επιβαίνοντες 2 άτομα. Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου και εκτελούσε ιδωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Απογειώθηκε στις 10:13 το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ. Σε εξέλιξη είναι αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με Super Puma.

O Δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες πλωτών του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειο 4 μποφόρ.

Αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το thenewspaper.gr ανέφερε ότι το ελικόπτερο, ενώ ήταν στιν αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας κρότος.

Σημειώνεται πως οι τελευταίες ώρες είναι πολύ δύσκολες στη Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας έχει «αδειάσει» χιλιάδες τόνους νερού από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε 4 περιοχές της Εύβοιας λόγω της κακοκαιρίας Elias που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή.