Η κακοκαιρία Elias σαρώνει την Αττική με ισχυρές καταιγίδες και πολλοί γονείς αναρωτιούνται να τα σχολεία θα ανοίξουν σήμερα.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, μίλησε πριν λίγα λεπτά στην ΕΡΤ και τόνισε πως είναι σε επαφή με τον περιφερειάρχη και «στο επόμενο 10λεπτο – 15λεπτο» θα ληφθεί απόφαση για τα σχολεία.

«Παρακολουθούμε όλη την νύχτα το φαινόμενο. Υπάρχει έντονη βροχόπτωση σε πολλές περιοχές, υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου θα επεκταθούν τα φαινόμενα», είπε, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Σήμερα, θεωρούμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κλειστά», είπε ο Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι σε συνέχεια του 112 που εστάλη την Τρίτη, τονίζοντας ακόμη ότι «η πρόληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν».

«Η πρόθεση είναι να βγει το σχετικό έγγραφο μέχρι τις 07:00 της Τετάρτης, αφού πάρουμε και τα τελευταία στοιχεία από την ΕΜΥ», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Σημειώνεται πως την Τρίτη τα σχολεία στους δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης, Δομοκού και Στυλίδας ήταν κλειστά όπως επίσης θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των διευθύνσεων εκπαίδευσης τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται πως τελικά ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν τελικά τα σχολεία σήμερα στην Αττική.