Για το «φαινόμενο Κασσελάκης» που εισήχθη στην κεντρική πολιτική σκηνή επί της ουσίας στις 29 Αυγούστου και μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να αναδειχθεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Pulse Γιώργος Αράπογλου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως είπε, δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο και ούτε υπάρχουν περιπτώσεις προσώπων που να εκτοξεύθηκαν τόσο ψηλά μέσα σε λίγες ημέρες ανεβαίνοντας στην κορυφή της κομματικής ιεραρχίας. «Αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν και το πρόσωπο πέραν της ανέλιξής του, θα έλεγα ότι δεν τα έχουμε συναντήσει ξανά» πρόσθεσε. «Όπως κάθε εξέλιξη, οφείλεται πρώτα από όλα στο ίδιο το πρόσωπο. Δεύτερον, στο κοινό το οποίο απευθύνεται. Ας σκεφτούμε σε τι κατάσταση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία σημαντική ήττα που κατέγραψε απέναντι στη Νέα Δημοκρατία με μία από τις μεγαλύτερες διαφορές που έχουν καταγραφεί. Και τρίτον, στην εποχή, στις αλλαγές που έχουμε πλέον λόγω τεχνολογίας, αλλαγές και εξελίξεις στην ενημέρωση. Και τα τρία μαζί νομίζω συνέβαλαν στο να εκδηλωθεί αυτό το φαινόμενο έτσι όπως το παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε.

«Ίσως, συνέχισε, είναι το μήνυμα, ίσως είναι όμως η εικόνα, τα χαρακτηριστικά του, ίσως είναι οι συμβολισμοί. Όλα μαζί, νομίζω είναι αυτά που γοήτευσαν τους ψηφοφόρους που πήγαν και τον ψήφισαν», υπογραμμίζοντας πως είναι και πολλά εκείνα τα σημεία στα οποία επένδυσε. «Σίγουρα είναι ένα λαμπερό πρόσωπο, ένα νέο, ένα φρέσκο, ένα άφθαρτο. Είναι αρκετά επικοινωνιακό. Νομίζω ότι αυτό με βεβαιότητα μπορεί να το βοηθήσει μια ομάδα, αλλά πρέπει να το έχει και το ίδιο το πρόσωπο. Επίσης, φάνηκε να αξιοποιεί κάποια στοιχεία που έπιασαν στο κοινό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Ας πούμε, η αυτοπρότασή του ως τον καλύτερο αντίπαλο του κυρίαρχου πολιτικά σήμερα Κυριάκου Μητσοτάκη, του κύριου αντίπαλου του ΣΥΡΙΖΑ και αυτού που οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη ήττα. Νομίζω ότι έπιασε, ανεξάρτητα αν θα αποδειχθεί ή όχι, γιατί όλα όσα ειπώθηκαν και παρουσιάστηκαν, τώρα θα κρίνουμε αν τυχόν ισχύουν, αλλά και το σύνθημα που ακούσαμε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το «Άλλαξε τα όλα» δείχνει ότι έπεισε περισσότερο ότι μπορεί να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Ερωτηθείς τέλος εάν έπεισε περισσότερο ο Κασσελάκης ή εάν δεν έπεισε αρκετά η κυρία Αχτσιόγλου ο κ. Αράπογλου είπε πως συνέβησαν και τα δύο. «Ένα λαμπερό πρόσωπο σίγουρα συγκρίνεται με αυτό που έχει να ανταγωνιστεί. Άρα νομίζω συνέβησαν και τα δύο. Πρώτα απ’ όλα υπήρξε μια καθυστέρηση στην αντίδραση. Θυμηθείτε την έκπληξη που προκάλεσε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Θυμηθείτε πώς αντιμετωπίστηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη από τους άλλους συνυποψηφίους του τις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο. Άρα υπήρξε και καθυστερημένη αντίδραση και προφανώς κάποια χαρακτηριστικά που ο ίδιος είχε φάνηκε να είναι καλύτερα ή να τα έχει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στην υποψήφια του».