Συγκλονιστικός ήταν ο Γιάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έφυγε από τη ζωή αφού τη βίασαν και την πέταξαν στη θάλασσα ο 26χρονος Ροδίτης και ο 29χρονος άντρας αλβανικής υπηκοότητας. Ο πατέρας της Ελένης σχολίασε το γεγονός πως οι δύο δολοφόνοι επιθυμούν να μειώσουν την ποινή που τους έχει δοθεί από το δικαστήριο.

Ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης εξέφρασε, αρχικά, τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους στη Λιβύη, στην οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη, αλλά και σε όσα πρόσωπα «χάνουν άδικα και, μερικές φορές, με εγκληματικό τρόπο τη ζωή τους».

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη αναφέρθηκε, στη συνέχεια, για το τεκμήριο αθωότητας που επικαλούνται οι δύο κατηγορούμενοι, λέγοντας πως «με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι, με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;». «Αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου», πρόσθεσε για τον 26χρονο και τον 29χρονο.

Ο κ. Τοπαλούδης, από πλευράς του, ζήτησε τα αυτονόητα από την πολιτεία, καθώς τα ταξίδια για τα δεκάδες δικαστήρια που έγιναν για την υπόθεση τους έχουν γονατίσει. «Περίπου 40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε, επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που, δυστυχώς, θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας, να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο. Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά, όμως, επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια.

Που είναι αυτό το ρημάδι κράτος, να μην το πω διαφορετικά, για τις οικογένειες των θυμάτων; Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειους Πάγους για τους εγκληματίες, αλλά να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς, οι εγκληματίες, το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε, εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δω τη μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς, ως Έλληνες φορολογούμενοι, τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας», κατέληξε για το ελληνικό κράτος.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της κόρης του, που συγκλόνισε την Ελλάδα αλλά και σήμανε την αρχή για να δοθεί περισσότερη σημασία στα εγκλήματα κατά των γυναικών, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης ανέφερε πως «γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία στον Ποινικό κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας.

Δεν το αντιλαμβάνεται κανένας. Επιτέλους, να έρθει κάποια ποινή στους εγκληματίες και γι’ αυτό, για την οικογενειοκτονία. Υπάρχουν κάποιοι δικηγορίσκοι που μέσα στις δικαστικές αίθουσες δολοφονούν, ξαναβιάζουν τις ψυχές μας, τις ψυχές των παιδιών μας. Να μπει επιτέλους ένας εθνικός φραγμός σε κάθε τέτοιο δικηγορίσκο που προσβάλει ξανά τη μνήμη του παιδιού μας».

Τέλος, ο ίδιος ζήτησε να γίνεται επιμόρφωση γονέων, ενώ τόνισε ξανά την ανάγκη του να συγκροτηθεί άμεσα ταμείο αλληλοβοήθειας των οικογενειών που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις.

Δείτε όσα είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στο 3:10: