Για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, του άτυχου άντρα που έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειάς του. Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Καργιώτης έχασε τη ζωή του, όταν σπρώχτηκε βίαια στη θάλασσα από το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Μάνος Δρακωνάκης, μίλησε τον ΣΚΑΪ Κρήτης, όπου ανέφερε, αρχικά, πως «ο θάνατος του Αντώνη Καργιώτη προήλθε από πολλά λάθη, από πολλές λάθος κινήσεις και παραλείψεις από έμπειρο προσωπικό ενός πλοίου. Για μένα είναι ένα πράγμα ανεπίτρεπτο».

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο κ. Δρακωνάκης ανέφερε πως τόσο το πλήρωμα του πλοίου όσο και το λιμενικό γνώριζαν την κατάσταση του Αντώνη, καθώς ήταν άτομο με αναπηρία. Η οικογένεια τους είχε ενημερώσει, σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να δείξουν παραπάνω προσοχή. «Κι όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αντιθέτως σκότωσαν το παιδί αυτό», ανέφερε ο κ. Δρακωνάκης.

Ο ίδιος ανέφερε πως θα είναι ικανοποιημένος μόνο με την τελική κρίση του δικαστηρίου και πως η οικογένεια του αδικοχαμένου 36χρονου ζητά δικαίωση.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το πλοίο κατέπλευσε με ανοιχτό καταπέλτη. Όταν ο καπετάνιος ενημερώθηκε, συνέχιζε να φεύγει, κάτι το οποίο αν αληθεύει, αντιλαμβάνεστε την υπευθυνότητα της κίνησης του καπετάνιου».