Σε βαθιά θλίψη έχει βυθιστεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και ιδιαίτερα στο Τμήμα Χημείας του Ιδρύματος, μετά την είδηση του θανάτου της 32χρονης Μάρη Γριπιώτη στο Μπορντό της Γαλλίας. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της, αφού έπαθε αλλαντίαση μετά την κατανάλωση σαρδέλων σε εστιατόριο 5 αστέρων της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η 32χρονη γυναίκα ήταν απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση, αναφερόμενο στη Μάρη ως μια «ζωντανή και δραστήρια παρουσία στα αμφιθέατρα». Η 32χρονη είχε πάρει το πτυχίο της το 2013 και ύστερα συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Warwick.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια της απόφοιτης του Τμήματος Χημείας, Μαρίας Γρυπιώτη. Θυμόμαστε τη Μάρη ως μια ζωντανή και δραστήρια παρουσία στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια και στους χώρους του Χημικού, την περίοδο 2009-13, με ενεργό συμμετοχή και στα πολιτιστικά δρώμενα του Πανεπιστημίου μας μέσω της θεατρικής ομάδας.

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου και το 2021 έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Warwick στο πεδίο της Φαρμακευτικής Χημείας. Από τον Οκτώβριο του 2021 εργαζόταν στην εταιρεία DNA Script στο Παρίσι.

Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και το σύζυγό της, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, και δύναμη για να ξεπεράσουν την προσωπική απώλεια».