Στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων που καταστράφηκαν ολοσχερώς από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, οι κάτοικοι και συγγενείς των εγκλωβισμένων καταγγέλουν ότι επί δύο μέρες δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια και κάνουν έκκληση για τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους.

Οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα μεταδίδουν τραγικές εικόνες από συγχωριανούς τους που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς νερό, τροφή και ρεύμα για σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα, την ώρα που γκρεμίζονται σπίτια και ακούγονται κλάματα. «Ζουν ένα δράμα τα Μεγάλα Καλύβια. Άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι. 30 ώρες χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τροφή λες και ζούμε εμπόλεμες καταστάσεις. Είναι επάνω στις σκεπές, πολλοί έχουν πυρετό, μπορεί να υπάρχουν και νεκροί», δήλωσε κάτοικος του χωριού στον ΣΚΑΪ και καταγγέλλει ότι έχουν γίνει μόλις δύο απεγκλωβισμοί. «Το μισό χωριό είναι καλυμμένο, σπίτια, αυτοκίνητα και από την άλλη πλευρά είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση. Όσοι μπορούν βοηθούν με ό,τι έχουν και οι άλλοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο χάος», ανέφερε και τόνισε ότι «οι άνθρωποι είναι ψυχολογικά χάλια με προβλήματα υγείας, χωρίς τα φάρμακά τους, τρέμουν, αργοπεθαίνουν…».

Την απουσία βοήθειας και την ανάγκη άμεσων απεγκλωβισμών τονίζει μία ακόμη κάτοικος του χωριού που κάνει κι αυτή με τη σειρά της έκκληση για βοήθεια καθώς στο χωριό υπάρχουν κατάκοιτοι ηλικιωμένοι, που χρειάζονται φάρμακα, ακόμη και οξυγόνο.