Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, η οποία έφερε στην Ελλάδα το φθινόπωρο για τα καλά. Όλες αυτές τις μέρες, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται η Θεσσαλία, η οποία δοκιμάστηκε έντονα από τα ακραία φυσικά φαινόμενα που έφερε ο «Daniel».

Η κάμερα της εκπομπής «Alpha Τώρα» βρέθηκε στον Βόλο, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει καταστραφεί από άκρη σε άκρη. Όπως φαίνονται στα πλάνα, η νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να γκρεμιστεί ο κεντρικός δρόμος που συνδέει τον Βόλο με το Πήλιο. Οι υποδομές στο σημείο καταστράφηκαν ολοσχερώς, με τον Κραυσίδωνα να πλημμυρίζει συνεχώς.

Επιπλέον, στο Νότιο Πήλιο, ο δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή του στρατού προκειμένου να βοηθήσει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων με βαρέα οχήματα γιατί έχουν καταστραφεί γέφυρες και ολόκληρο το οδικό δίκτυο, με την κατάσταση να είναι πάρα πολύ δύσκολη. Τα χωριά του Πηλίου, όπως η Μακρινίτσα, η Πορταριά και η Τσαγκαράδα είναι σε απελπιστική κατάσταση, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ.

Η καταστροφή είναι τόσο εκτεταμένη στο Νότιο Πήλιο, που τα ορμητικά νερά πήραν τα πάντα μαζί τους στο πέρασμά τους. Μια πεζογέφυρα παρασύρθηκε από τη στεριά και βρέθηκε στη θάλασσα, 15 μέτρα μακριά από το σημείο που ήταν πριν την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Το τοπίο έχει γεμίζει με λάσπες και νερά, ενώ στεριά και θάλασσα έχουν γίνει ένα.

Ένας κάτοικος του Νότιου Πηλίου ανέφερε στην κάμερα του Alpha πως «το ποτάμι έσπασε τα πάντα εδώ. Ξαφνικά, έγινε μια έκρηξη και μπήκε νερό μέσα στο σπίτι μου. Ευτυχώς, πρόλαβα και άνοιξα το παράθυρο και τα παντζούρια. Όλη η ορμή του ρέματος έμπαινε από την πόρτα και έβγαινε από το παράθυρο. Επειδή το νερό είχε φτάσει σε ύψος 1.70 – 1.80, αναγκάστηκα να κρεμαστώ από το παράθυρο. Επειδή άρχισαν να βγαίνουν τα πράγματα από το σπίτι, εξαιτίας του χειμάρρου, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχω μια ντουλάπα στην πλάτη μου, να την κρατάω για να μην σφηνώσει το παράθυρο. 4,5 ώρες πολεμούσα με το νερό», ανέφερε ο άντρας για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε.