Αρνούνται την κατηγορία ότι δεν πλήρωσαν τα γεύματά τους σε ταβέρνες της Κρήτης οι δύο Βρετανοί τουρίστες, η φωτογραφία των οποίων έγινε viral μετά από ανάρτηση ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας στην οποία αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 60 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που ανήρτησε στο Facebook τη φωτογραφία των δύο προειδοποιώντας τους συναδέλφους του να έχουν το νου τους για τέτοιες συμπεριφορές, μίλησε στο protothema.gr υποστηρίζοντας ότι ανήρτησε τη φωτογραφία διότι οι δυο τους είχαν αρνηθεί να πληρώσουν τους λογαριασμούς σε δύο ακόμη εστιατόρια στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου. «Αισθάνθηκα πως είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι και κάτι έπρεπε να κάνω. Δυστυχώς αυτό είναι σχεδόν η καθημερινότητα μας εδώ, δεν είναι οι πρώτοι τουρίστες που συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό. Απλά αυτή την φορά τσαντίστηκα και είπα να το κάνω θέμα» φαίνεται να δηλώνει.

Πάντως, το ζευγάρι των Βρετανών μίλησε στη Daily Mail και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Αντίθετα ισχυρίζονται ότι η μοναδική διαφωνία που είχαν για τον λογαριασμό ήταν στην ταβέρνα του ιδιοκτήτη που έκανε την ανάρτηση, όπου διαμαρτυρήθηκαν για την ποιότητα ενός πιάτου με κοτόπουλο και πατάτες που κόστιζε 12 ευρώ. Ο Βρετανός ισχυρίστηκε ότι ο υπεύθυνος του εστιατορίου τον απείλησε ότι θα τον στείλει φυλακή. «Αυτό για το οποίο μας κατηγορούν είναι αναληθές. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό με μόλις έναν δρόμο με μαγαζιά, μπαρ και ταβέρνες. Θα ήταν αδύνατο να φύγεις χωρίς να πληρώσεις από ένα εστιατόριο, πόσω μάλλον από τρία, αφού όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Την επόμενη μέρα επιστρέφαμε αεροπορικώς στην πατρίδα και δεν θα μας άφηναν να μπούμε στο αεροπλάνο. Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτά που ισχυρίζονται», υποστηρίζει ο Βρετανός.

Το ζευγάρι επιμένει ότι πλήρωσε και τα 52 ευρώ του λογαριασμού το τελευταίο βράδυ, αφήνοντας τα χρήματα στο τραπέζι όσο για τα άλλα δύο εστιατόρια λένε ότι δεν τα επισκέφθηκαν.