Υλικά

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 250 ml κρεμά γάλακτος
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 500 γρ φέτα Δωδώνης( περασμένη από τον τρίφτη)
  • Άσπρο πιπέρι.
  • Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
  • Θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

    1. Το παγωτό το ετοιμάζουμε την προηγούμενη μέρα.
    2. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα. Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε λίγο ζεστό μείγμα γάλακτος κρέμας , το ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα ζεσταίνοντας και χτυπώντας συνεχώς.
    3. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν το θερμόμετρο δείξει 85 βαθμούς. Προσθέτουμε τη φέτα ,το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα.
    4. Προσθέτουμε άσπρο πιπέρι. Βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη και ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα με ένα πιρούνι για να αποφύγουμε την δημιουργία κρυστάλλων μέσα στο παγωτό.