Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 1 μαρούλι πράσινο
  • 1 κόκκινη λόλα
  • 1 πράσινη λόλα
  • Λίγη ρόκα
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου ψημένο σε γκρίλ με λάδι, λεμόνι, ρίγανη, αλάτι πιπέρι (κομμένο σε κύβους)
  • 1 μάνγκο ώριμο κομμένο μικρά κυβάκια
  • 1 ρόδι (σπόρια)
  • Για τη σως
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι (όχι πολύ γεμάτη)
  • 2 κοφτές κούπες σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • 4-5 κούπες σούπας παρμεζάνα κομμένη σε πολύ λεπτά και μικρά κομμάτια
  • λίγο ελαιόλαδο (3-4 κ.σ.)
  • αλάτι
  • ελάχιστη ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια και τη ρόκα μέτρια (όχι πολύ λεπτοκομμένη) και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα. Από πάνω απλώνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια, το μάνγκο και τα ρόδια. Τέλος χτυπάμε πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά της σως σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε κυκλικά πάνω από τη σαλάτα μας ώστε να πάει παντού.