Υλικά

sidagi.gr



Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 2 λεπτά. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.


Για τη κρέμα σοκολάτας

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Μόλις πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά για 10 λεπτά.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και καλύπτουμε τον πάτο από τα ατομικά τσέρκι ή τις ατομικές φόρμες.

Συμπληρώνουμε με μία στρώση κρέμας, συνεχίζουμε με σαβαγιάρ και τελειώνουμε με κρέμα.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να κρυώσουν.

Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε περιμετρικά το γλυκό με σαβαγιάρ, αφού προηγουμένως τα ραντίσουμε με το σιρόπι.

Γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας και σερβίρουμε.


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1πακέτο σαβαγιάρ


Για το σιρόπι

300 ml νερό

χυμός από μισό λεμόνι

50 ml μαύρο ρούμι

160 γραμμ. ζάχαρη


Για την κρέμα σοκολάτας

250 ml κρέμα γάλακτος

350 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε πηχτή μορφή

1 πλάκα σοκολάτας γάλακτος

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα