Υλικά

  • Για 8 άτομα
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γραμ. πλήρες γάλα
  • 130 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κ.κ. ίνες κρόκου Κοζάνης μουλιασμένες σε 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό
  • 4 φύλλα ζελατίνας που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό
  • Για τη σως:
  • 40 ml Grand Marnier
  • 20 ml νερό
  • 250 ml μέλι θυμαρίσιο

sidagi.gr

Ένα γλυκό με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του σαφράν!


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.

Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Σερβίρουμε με τη σως.