Υλικά



Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το σπανάκι,το καθαρίζουμε και το στραγγίζουμε.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτριες φέτες.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα και το μέλι.

Τα χτυπάμε όλα μαζί και το ντρέσινκ είναι έτοιμο.

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 50 ml ελαιόλαδο,ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις φέτες κρεμμυδιού και τις σοτάρουμε για να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά τα κρεμμύδια μέσα στο τηγάνι.

Θα χρειαστούν περίπου 6-7 λεπτά για να σοταριστούν.

Στο χρονικό αυτό σημείο, βάζουμε μέσα στο τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτά για 5-6 λεπτά.

Αμέσως μετά δυναμώνουμε τη φωτιά, ρυθμίζοντάς τη στην υψηλότερη θερμοκρασία και ρίχνουμε στο τηγάνι τα κομμένα μανιτάρια.

Τα μανιτάρια τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ροδίσουν.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά και σβήνουμε ρίχνοντας στο τηγάνι 100 ml κονιάκ.

Αφήνουμε τα υλικά στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τα σκόρδα τα οποία τα είχαμ βάλει μόνο για τη γεύση.

Μεταφέρουμε το μείγμα μανιταριών σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στραγγίζουμε το μείγμα μανιταριών και ρίχνουμε όσο υγρό έχει μείνει στη σάλτσα.

Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια σε μια μεγάλη σαλατιέρα,βάζουμε το σπανάκι και τη μαραθόριζα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε μέσα στη σαλάτα το μείγμα μανιταριών.

Τέλος, περιχύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Η σαλάτα που φτιάξαμε είναι για τέσσερα άτομα και σερβίρεται ζεστή.


Υλικά

250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια λευκά στρογγυλά πορτομπέλο

300 γραμμάρια σπανάκι

100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο

1 μικρή μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

50 ml ελαιόλαδο

100 ml κονιάκ

2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και λιωμένες
για το ντρέσινγκ της σαλάτας:

1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα από φρέσκια ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

50 ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 ½ κουταλάκι της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr