Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • Για το γλάσο: 2 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αυγά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Προσθέστε τα μύρτιλα, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε στους 180 βαθμούς για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.
  5. Ψύξτε για 10 λεπτά προτού το βγάλετε από το ταψί και το μεταφέρετε σε σχάρα.
  6. Συνδυάστε τα υλικά του γλάσου και περιχύστε το ζεστό κέικ. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.