Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και λαδώστε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί.
  2. Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί και περιχύστε με το βούτυρο και το λάδι. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 30 λεπτά.
  3. Γυρίστε τις πατάτες, και πάλι ομοιόμορφα, μετακινώντας τις κάτω στρώσεις προς τα πάνω.
  4. Χτυπήστε τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, τη φλούδα και το σκόρδο σε ένα μπολ. Περιχύστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το υγρό και οι πατάτες να είναι τρυφερές και χρυσές.
  5. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με ρίγανη για να σερβίρετε.