Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 μέτρια ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κ. σ. λευκή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα ξεχωριστό μπολ και κοσκινίστε το πάνω από το μείγμα βουτύρου. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και μεταφέρετε το μείγμα σε μία ελαφρώς λαδωμένη φόρμα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα ροδάκινα μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κανέλα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίστε ομοιόμορφα το κέικ.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου για 40 έως 50 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.