Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/4 κ. γλ. ξερό δεντρολίβανο
  • 3 κ. σ. ξινή κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε στο ελαιόλαδο για 6- 8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Μεταφέρετε σε ταψί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
Βήμα 4
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε το λευκό κρασί, το δεντρολίβανο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βήμα 6
Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, προσθέστε την ξινή κρέμα και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε.
Βήμα 7
Σερβίρετε το κοτόπουλο με σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.