Υλικά

  • Μισή συσκευασία ζυμαρικών
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. γλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 κ. γλ. κάπαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο άνηθο ψικολοκομμένο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 250 γρ. μαγειρεμένο φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους
  • 1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το λάδι, τα κρεμμύδια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα συστατικά μεταξύ τους.
  3. Προσθέστε τους κύβους σολομού και ανακατέψτε ξανά.
  4. Σουρώστε τα ζυμαρικά, προσθέστε τα στο μείγμα με το σολομό και ανακατέψτε καλά.
  5. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
  6. Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.