Υλικά

  • 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκο κόλιανδρο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα ρεβύθια, το αβοκάντο, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε έναν πουρέ με μαλακή υφή.
Βήμα 2
΄Όσο τα χτυπάτε, προσθέστε λίγο λίγο το ελαιόλαδο έως ότου το χούμους είναι κρεμώδες και λείο.
Βήμα 3
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, μερικές ντομάτες σε κύβους και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.