Υλικά

  • 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκο κόλιανδρο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα ρεβύθια, το αβοκάντο, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε έναν πουρέ με μαλακή υφή.
  2. ΄Όσο τα χτυπάτε, προσθέστε λίγο λίγο το ελαιόλαδο έως ότου το χούμους είναι κρεμώδες και λείο.
  3. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, μερικές ντομάτες σε κύβους και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.