Υλικά

  • 1 μπαγκέτα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 μεσαίες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί.
  3. Βουρτσίστε και από τις δύο πλευρές τις φέτες της μπαγκέτας με ελαιόλαδο.
  4. Ψήστε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
  5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ντομάτες με το λιωμένο σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Τρίψτε την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου στην πάνω πλευρά από τις φέτες της μπαγκέτας και με ένα κουτάλι μοιράστε το μείγμα ντομάτας ομοιόμορφα στις φέτες.