Υλικά

  • 1 μπαγκέτα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 μεσαίες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί.
Βήμα 3
Βουρτσίστε και από τις δύο πλευρές τις φέτες της μπαγκέτας με ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Ψήστε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ντομάτες με το λιωμένο σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 6
Τρίψτε την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου στην πάνω πλευρά από τις φέτες της μπαγκέτας και με ένα κουτάλι μοιράστε το μείγμα ντομάτας ομοιόμορφα στις φέτες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.