Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 120 γρ. λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νιόκι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
  • Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το λουκάνικο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 4
Προσθέστε τα νιόκι και αφήστε να βράσουν για 8 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 5
Ανεβάστε τη φωτιά στη δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε τα 3/4 της μοτσαρέλας και τον περισσότερο βασιλικό.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 7
Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε.
TAGS