Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 130 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ. γλ. βανίλια
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε χοντροκομμένα κομμάτια)

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε το ολόκληρο αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια.
  3. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και τη σόδα.
  4. Τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα.
  5. Πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα στο ταψί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
  6. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για περίπου 10- 12 λεπτά.