Υλικά για 4 άτομα

  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 3 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml (1/4 φλιτζάνι) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού από 2, 5 μικρά λεμόνια
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Βήμα 2
Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από την εστία όταν λιώσει. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη.
Βήμα 3
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας και αναδεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 4
Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 5
Ανακατέψτε την καρύδα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στο μείγμα μπράουνις ανακατεύοντας. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στο ταψί.
Βήμα 6
Ψήστε για 30 λεπτά με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Βήμα 7
Αφήστε το στο ταψί να κρυώσει εντελώς. Κόψτε σε κομμάτια και πασπαλίστε άχνη ζάχαρη.
TAGS