Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 10 λεπτά.
  2. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε.
  3. Βάλτε τις ντομάτες στην κατσαρόλα, πασπαλίστε με μια πρέζα ζάχαρη και ρίξτε λίγο μαύρο πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε καλά, κλείστε με το καπάκι και αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
  5. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και τα φύλλα δάφνης και ανεβάστε τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια βράση.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και χτυπήστε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή και απολαύστε γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο και κρουτόν (προαιρετικά).