Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Βάλτε τις ντομάτες στην κατσαρόλα, πασπαλίστε με μια πρέζα ζάχαρη και ρίξτε λίγο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά, κλείστε με το καπάκι και αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
Βήμα 5
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και τα φύλλα δάφνης και ανεβάστε τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια βράση.
Βήμα 6
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
Βήμα 7
Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και χτυπήστε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή και απολαύστε γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο και κρουτόν (προαιρετικά).
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.