Υλικά

  • 350 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση σοκολατένια)
  • 2 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεχωρίστε τα μπισκότα από τη γέμιση (αν επιλέξετε γεμιστά) και θρυμματίστε τα μέχρι να μοιάζουν με σκόνη.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη μαγειρική σόδα.
Βήμα 3
Προσθέστε το γάλα και τη γέμιση από τα μπισκότα (αν χρησιμοποιήσετε γεμιστά) και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Λαδώστε ελαφρώς ένα μικρό μαγειρικό σκεύος (τηγάνι ή κατσαρολάκι) και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω σε ένα άλλο τηγάνι ή ταψάκι πάνω στο μάτι.
Βήμα 6
«Ψήστε» σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Με μία οδοντογλυφίδα τσεκάρετε ότι το κέικ έχει ψηθεί.
Βήμα 7
Αναποδογυρίστε το σκεύος σε μία πιατέλα ή ξύλο κοπής, ώστε να αφαιρέσετε το κέικ από το εσωτερικό του.
Βήμα 8
Αν ρίξετε κάποια επικάλυψη αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πρώτα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.