Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο για πίτα
  • 5 μπούτια κοτόπουλου (βραστά ή ψητά) ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή συσκευασία μανιτάρια
  • 1 μικρή συσκευασία μοτσαρέλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρασί
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 3
Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και απλώστε τα 5 φύλλα πίτας από τη συσκευασία, ρίχνοντας λίγο λάδι ενδιάμεσα.
Βήμα 4
Προσθέστε στο κοτόπουλο τα τυριά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.
Βήμα 6
Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνοντας ενδιάμεσα και πάλι λάδι.
Βήμα 7
Αλείψτε με το χτυπημένο αβγό όλη την επιφάνεια της πίτας, ρίξτε το σουσάμι και λίγο νερό, χαράξτε και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
TAGS