Υλικά

  • 450 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 8 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 κ. γλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 2
Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε το 1/4 από το λίπος του μπέικον.
Βήμα 3
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο για 5 λεπτά στο λίπος του μπέικον που κρατήσατε, προσθέστε το σκόρδο και συνεχίσετε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε τις πατάτες και σοτάρετε για 3- 4 λεπτά.
Βήμα 5
Βάλτε στο τηγάνι το μπέικον και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήστε να βράσουν.
Βήμα 6
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 7
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον κόλιανδρο και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας σταδιακά.
Βήμα 8
Ρίξτε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στις πατάτες, χτυπήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή και επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βήμα 9
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
TAGS