Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 πιάτο τραχανά
  • 130 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλύντε το κοτόπουλο, κόψτε σε μερίδες και αλατίστε ελαφρώς.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε δύο κουταλιές βούτυρο, το κρεμμύδι και το κοτόπουλο.
  3. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν οι πρώτες ύλες σας.
  4. Προσθέστε την ντομάτα (αφού έχετε σουρώσει καλά) και αφήστε να πάρει μια βράση.
  5. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα μόλις βράσει και σουρώστε το νερό.
  6. Τοποθετήστε το σουρωμένο νερό στην κατσαρόλα και προσθέστε τον τραχανά.
  7. Αφήστε να βράσει ανακατεύοντας περιστασιακά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νερό.
  8. Πριν κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.
  9. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, αφήστε να λιώσει και ανακατέψτε.