Υλικά

Σιρόπια και μέλι κολλούν στα κουτάλια και τα μαχαίρια και κάνουν το καθάρισμά τους δύσκολο. Και η ειρωνεία είναι εδώ πως μπορούν πανεύκολα να μην κολλούν πάνω στα επιτραπέζια μεταλλικά σκεύη. Και με δύο μάλιστα τρόπους. Ο πρώτος είναι το ζέσταμα του κουταλιού με καυτό νερό. Το βάζεις κάτω από τη βρύση στο ζεστό, το σκουπίζεις απαλά και αμέσως μετά στο σιρόπι. Ακόμα καλύτερος σε αποτέλεσμα είναι ο δεύτερος τρόπος. Περνάς το κουτάλι με ελάχιστο λάδι, κατά προτίμηση λάδι χωρίς έντονη γεύση, όπως το αραβοσιτέλαιο, το φυστικέλαιο ή το ηλιέλαιο, και μετά κατευθείαν στο βαζάκι με το μέλι ή το σιρόπι…