Υλικά

  • 2 συσκευασίες ξηρής μαγιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό και αφήστε την στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.
  2. Ζεστάνετε το βουτυρόγαλα σε μία κατσαρόλα και κατεβάστε από την φωτιά.
  3. Ρίξτε το βουτυρόγαλα και το λάδι στη μαγιά και ανακατατέψτε καλά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  5. Προσθέστε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με την μαγιά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  6. Τοποθετήστε την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για λίγη ώρα, καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  7. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  8. Ανοίξτε την ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο και αλείψτε με το μείγμα βουτύρου και μαύρης ζάχαρης.
  9. Τυλίξτε τη ζύμη σε κορμό και κόψτε σε ροδέλες.
  10. Τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει η ζύμη για 30 λεπτά.
  11. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για 20- 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.