Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 450 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2/3 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 συσκευασία μείγμα μπαχαρικών για τάκος
  • 1 συσκευασία μαύρα φασόλια
  • 1 συσκευασία φασόλια
  • 175 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 6 τορτίγιες
  • 300 γρ. μείγμα τυριών τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε μία κατσαρόλα στη φωτιά και ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε την πιπεριά και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
  4. Ρίξτε στην κατσαρόλα και τον κιμά, ανακατέψτε όλα τα υλικά και σοτάρετε για ακόμη 4 λεπτά.
  5. Προσθέστε το νερό και το μείγμα μπαχαρικών και αφήστε να πάρει μία βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε ακόμη 2 λεπτά.
  6. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι και τις ντομάτες, συνεχίστε το βράσιμο, ανοίξτε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για ακόμη 10 λεπτά.
  7. Τοποθετήστε δύο τορτίγιες στο ταψί, καλύψτε με μια στρώση από τα λευκά φασόλια και από πάνω ρίξτε μία στρώση από το μείγμα με την γαλοπούλα και πασπαλίστε με τυρί.
  8. Επαναλάβετε την διαδικασία ακόμη μία φορά και τέλος καλύψτε με τις 2 τορτίγιες που περισσεύουν και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.
  9. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.